Popis:
Osmivaječné ručně dělané těstoviny.
Maďarské těstoviny stojí za to ochutnat. Na první pohled se mohou zdát stejné jako ty české. Ale zdání klame. Když je ochutnáte, už nikdy nebudete chtít nic jiného! V čem jsou tak výjimečné? Maďaři rozhodně nešetří s vajíčky – a tak není divu, že jsou jejich těstoviny osmivaječné.
Pravá maďarská těstovina je jednoznačně těstovina Tarhonya. V čem je tak skvělá? Její chuť vám připomene kroupy, rýži či nudle.
Těstoviny Tarhonya jsou výbornou přílohou k masu a omáčce.Krátce je orestujete na tuku, potom podlijete horkou vodou a za stálého míchání asi patnáct minut dusíte do měkka.Podle našeho maďarského dodavatele je možno i klasicky vařit ve vodě jak jsme zvyklí. Nakonec je k nim dobré přidat maďarské koření, aby měly tu pravou chuť .
801
|