Popis:
Přírodní kouř - tekutý 100ml
Jasné, hnědá kapalina s charakteristickou vůní kouře z tvrdého dřeva. Výrobek je přírodní kouřový aromatický vodný roztok.
Dávkování: 1-3g kouře na 1kg masa! (2dílky vody 1dílek kouře).
Plátky masa marinujeme 15min. po každé straně.
A JAK SE TEKUTÝ KOUŘ POUŽÍVÁ?
V první řadě musíme zmínit nesmírnou výhodu, a to, že díky tekutému kouři si můžeš maso pěkně „vyudit“ u sebe doma klidně v paneláku. Tekutý kouř prostě použij všude tam, kde potřebuješ zvýraznit chuť a vůni kouře. Dává totiž masu (a nejen masu) uzenou chuť.
Pro marinování masa přidej 2-3 polévkové lžíce kouře na 1kg masa. Ale moc to nepřežeň. Příliš velké množství může vést k nežádoucímu zhořknutí.
Kromě masa lze ale takto „udit“ i například sýry. Stačí je pouze lehce potřít či postříkat a nechat chvíli působit. Nanesený tekutý kouř musí zaschnout.
Tekutý kouř ale najde i řadu dalších uplatnění. Můžeš ho použít například při přípravě koktejlu Manhattan, výrobě BBQ marinády a nebo si vylepšit levnou whiskey (každý ji někdy určitě dostal) kapkou tekutého kouře a mít tak domácí „skotskou nakouřenou“.
|