Popis:
Halászlé - Rybí polévka
Kořenící přípravek na rybí polévku obsahuje vše co má mít pravá Maďarská polévka Halaszlé.Uvařte si pravou maďarskou rybí polévku. Obsahuje suš. zeleninu, suš. rajčatový protlak,kys. citronovou, papriku,Glutamát-NA,sůl,cukr, zvýrazňovač chuti.
Sladkovodní ryba 1 kg,slanina 100 g,brambory 4 ks,rajče 2 ks,cibule 2 ks,paprika červená 2 ks,sádlo 2 lžíce polévkové rovné,bílé víno 200 ml,Paprika sladká (koření) asi dvě lžičky koření Halászlé,petrželová nať (může být i sušená),veka tuková 4 ks,feferonka kolik snesete.
Postup přípravy:
Na pánvi necháme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu a na ní osmažíme cibuli nakrájenou na plátky, dokud není sklovitá. Poté přidáme nakrájená rajčata a papriky. Zaprášíme připraveným kořením Halászlé, orestujeme, podlijeme trochou vody a vše krátce podusíme. Přidáme pokrájené rybí maso (alespoň 3 druhy sladkovodních ryb), drcenou feferonku a vaříme maximálně 20 minut. Nakonec ozdobíme posekanou petrželkou.
448
|