Popis:
Rozmarýna lékařská (Rosmarinus officinalis). Koření má velmi výraznou kafrovou vůni a jemnou pryskyřičnou chuť. Hodí se k úpravě skopového masa a vepřového masa, divočiny, přidává se do uzenin. Při grilování se vhazují větvičky do ohně pro vůni masa. Dále se koření uplatní při úpravě ryb a mořských plodů, dochucuje bramborová jídla, polévky a omáčky. Přidává se do španělského národního jídla paelly. Vyrábí se z ní hořké likéry.
Rozmarýna uklidňuje nervy, pomáhá při vyčerpání a bolestech hlavy, příznivě působí na krevní oběh, jako mast léčí revmatismus, záněty nervů. Koření povzbuzuje produkci žluče a žaludečních šťáv.
Recept: Losos /i jiná ryba/, rozmarýn, bazalka, petrželka, oregano, pepř barevný, sůl, kmín, olivový olej. Rybu potřeme olivovým olejem, do kterého jsme vmíchali koření, necháme hodinku uležet a upečeme, nebo grilujeme. Zelené koření lze měnit podle chuti, rybu můžeme poklást rajčaty, paprikou, cibulkou, a zapéci.
U nás nabízíme vždy čerstvé koření a kořenící směsi,nejlevnější koření a kořenící směsi,rychlé dodání.Všechno koření a kořenící směsi pro gastro účely ( restaurace , jídelny , řezníky a jiné zpracovatele...) nabalíme v požadovaném množství dle objednávek.
Koření Mikeš
|