Popis:
Směs koření určená na přípravu jídel za zvěřiny, ale i na králičí, skopové a jiné. Koření minutky, pečené, smažené maso, i na grilování.
Složení: sůl max.19%,nové koření,jalovec,tymián,paprika,bobkový list,oregano,pepř černý,šalvěj,zázvor.
U nás nabízíme vždy čerstvé koření a kořenící směsi,nejlevnější koření a kořenící směsi,rychlé dodání.Všechno koření a kořenící směsi pro gastro účely ( restaurace , jídelny , řezníky a jiné zpracovatele...) nabalíme v požadovaném množství dle objednávek.
Před vlastní úpravou si uvědomme, že zvěřina vyžaduje především kvůli nízkému obsahu tuku nejen odlišnou úpravu proti ostatnímu masu ( špikování ), ale i odlišný způsob podávání a kombinace s přílohami. Nesnažme se tedy vnutit strávníkům např. bažanta upraveného s knedlíkem a zelím jako oblíbené vepřové .
Jako přílohu podáváme ke zvěřině: rýži, brambory v různé úpravě ( např. krokety, hranolky, brambory americké, opečené,vařené, jemný bramborový knedlík ), jemné knedlíky houskové, jemné pečivo ( slané rohlíčky, houstičky atd. )
Pokrmy ze zvěřiny vždy doplňujeme kompoty, z nichž upozorňujeme na brusinkový, broskvový, dušená jablíčka, hruškový, meruňkový. Výborné jsou i džemy a zavařeniny např. brusinková, šípková, malinová i z černého rybízu. Doplňkem mohou být různé druhy zeleninových salátů.
Z nápojů se ke zvěřině hodí nejlépe vína, ovocné a vinné mošty.
Zvěřinová svíčková
1 až 1,2 kg zvěřiny ( kýta nebo hřbet ), 10 dkg slaniny, 2 mrkve, 2 petržele, 1 celer, 2 cibule, koření zvěřina, půl litru smetany, 12 dkg mouky, osminku másla.
Naloženou a odleženou zvěřinu dáme se zeleninou, kořením zvěřina a máslem dusit: podléváme vodou. Nakonec osmahneme zvěřinu bez pokličky do červena. Měkkou vyjmeme a rozdělíme na díly. Omáčku rozmixujeme , zalijeme smetanou s moukou a povaříme.
Příloha : jemný knedlík, brusinky
|