Popis:
Originál indická kořenící směs pro dušení zeleniny a masa, rožněných a pečených pokrmů.
Složení: Chilli, česnek, zázvor, koriand, kmín, sůl (max. 10%)
Recept kuřecí křidélka a jiné... na 15-20ks kuřecích křidélek si namícháme suchou směs: 1 lžíce tandoori masala 1 lž. vegety, (kuchařky, vegy atd.) 1 lž. grilovacího koření (jakéhokoliv i pikantní) 1 lž.drceného kmínu 1 lž. hořčičné semínko (nemusí být,nebo možno nadrtit) 7 lžic strouhanky.
Vše smíchat, opláchnout křidélka ve vodě a hned obalit ve směsi, péct, grilovat na plechu (možno na pečícím papíře) pod alobalem!! cca 40min na 170st.C,odstranit alobal a dopéct cca 5-10min na křupavou kůrčičku.Prodejna svět koření Přerov přeje dobrou chuť www.svetkoreni.cz
Tandoori masala je směs koření, jejíž obliba stále roste. V našich končinách dříve neznámá směs, kterou znali pouze lidé s možnostmi cestovat. V současnosti její popularita stoupá především díky televizi. Představme si nyní stručně původ a historii tohoto koření.
Tandoori masala představuje speciální mix koření používaný pro přípravu pokrmů v okrouhlých hliněných pecích charakteristických především pro pákistánskou, indickou a afghánskou kuchyni. Přesné složení směsi se může region od regionu lišit, nicméně nejčastěji obsahuje česnek, zázvor, cumin - římský kmín a kajenský pepř. Nejčastěji se směs připravuje tlučením v moždíři.
Nejčastěji se masala používá na kuře v kombinaci s bílým jogurtem - známé pod názvem Chicken masala. Takto připravené kuře se pozvolna peče v již zmiňované hliněné peci. Hotový pokrm má narůžovělou barvu a delikátní chuť. Kromě této úpravy se masala používá na kuře v mnoha dalších variantách. Kromě kuřete může být použito pochopitelně také jiných mas. Nejčastěji to bývají ryby.
U nás nabízíme vždy čerstvé koření a kořenící směsi,nejlevnější koření a kořenící směsi,rychlé dodání.Všechno koření a kořenící směsi pro gastro účely ( restaurace , jídelny , řezníky a jiné zpracovatele...) nabalíme v požadovaném množství dle objednávek.
|