Popis:
Sůl max.(12%), saturejka, pískavice, chilli, směs přírodního koření v proměnlivých hmotnostních podílech
Tradiční kořenící směs balkánské kuchyně, která je vhodná především do mletých mas, dušené a zapečené zelenině, luštěnin, na vařený brambor, do slaných pomazánek a sýrů, polévek (čorba) a typických balkánských rožněných a pečených pokrmů (musaka, kebab, džuveč atd.)
U nás nabízíme vždy čerstvé koření a kořenící směsi,nejlevnější koření a kořenící směsi,rychlé dodání.Všechno koření a kořenící směsi pro gastro účely ( restaurace , jídelny , řezníky a jiné zpracovatele...) nabalíme v požadovaném množství dle objednávek.
Špenátová dobrota
Ingredience
1 balíček listového těsta 2 balíčky mraženého špenátového protlaku 6-8 vajec 30-50 dkg tvrdého sýru (Eidam) trochu smetany nebo mléka hladkou mouku a tuk na přípravu jíšky sůl a směs bulharského koření čubrica česnek dle chuti
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme dostatek jíšky na zahuštění špenátu .Klasickým způsobem připravíme hodně hustý špenát, který osolíme a okořeníme špetkou koření čubrica,přidáme česnek dle chuti a nakonec zjemníme trochou smetany nebo mléka. Hotovou špenátovou směs necháme vychladnout. Mezitím si rozehřejeme troubu a na pečícím papíře si rozválíme listové těsto (na velikost plechu). Papír i s těstem přeneseme do hlubšího plechu na pečení, okraje těsta by měly být trochu zvednuté, aby nám špenátová směs nepřetekla na plech. Dále si v míse rozšleháme vejce, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme na jemno nastrouhaný tvrdý sýr. Vychladlý špenát rozprostřeme na listové těsto a celou plochu polijeme vaječnou směsí. Necháme zapéct v předehřáté troubě tak dlouho až jsou všechny vrstvy dobře propečené a navrchu se vytvoří zlatá křupavá kůrčička.Mírně prochladlé nakrájíme na čtverce a můžeme konzumovat. Špenátová dobrota se dá jíst i za studena, ale u nás doma se obyčejně sní ješte za tepla.Pokud vám ještě trochu zbude, dá se druhý den mírně nahřát v mikrovlnné troubě a chutná večeře je během pár minut na stole.
|