Popis:
Směs koření z kterého si můžeme vyrobit bylinkové máslo, na pečivo s máslem, tvarohem, do pomazánek, okoření různé druhy masa, bifteky, steaky apod.
Složení: sůl 38%, cibule, česnek, pažitka, rozmarýn, E 621.
Jelení hřbet na bylinkovém másle
800 g vykostěného jeleního hřbetu, 40 g oleje, bylinkové máslo, mletý pepř, sůl.
Odleželý hřbet nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme částí oleje a necháme v chladu odležet. Maso pečeme na roštu nebo na pánvi na horkém oleji. Na každou porci vložíme oříšek bylinkového másla. Bylinkové máslo připravíme ze 40 g másla,které smícháme s kořením bylinkové máslo. Doporučená příloha: příloha dle chuti, červené víno.
|