Popis:
Goji , sušené plody kustovnice čínské (lycium chinensis) použití: ideální je přidávat jej do jogurtů a podobných ovocných směsí a koktejl, sušené plody Goji lze použít i na přípravu čaje ( obdoba našeho šípkového čaje ), nebo přímo sušené plody konzumovat. Pokud někomu chutnají raději měkké plody, necháme je do rána na vzdušné vlhkosti. Kvalita sušených plodů Goji se pozná tím, že jsou plody důkladně vysušené.
Jak připravit čaj z kustovnice čínské a při vaření neztratit vitamin C.
Podrcené sušené plody Goji (např. v hmoždíři) zalijte studenou vodou (na čajový šálek vody přidejte polévkovou lžící goji) a nechejte cca 9-12 hodin macerovat při pokojové teplotě. Těsně před použitím láhev podle potřeby opatrně zahřejte na 35 -38 stupňů, aby byl nápoj příjemný pro okamžitou konzumaci. Přeceďte takto získaný nápoj a přislaďte dle chuti přírodními sladidly.
|