Popis:
Použití : Všestranné použití do polévek, salátů, nakl.zelenin, dušených zelenin, pomazánek, paštik, omáček, pod dušené či pečené maso.
Kotlety na cibuli s jablky
4 porce: 4 vepřové kotlety, sůl, 1/2 lžíce granulované cibule, 1/2 lžička mleté papriky, mletý pepř, hladká mouka na obalení, olej, 2 jablka, 1/2 lžíce rajčatového protlaku.
Naklepané kotlety odřízneme částečně od kosti, osolíme, posypeme granulovanou cibulí, paprikou, pepřem a obalíme v mouce. Mouku dobře přitiskneme k masu. Na rozpáleném oleji opečeme kotlety z obou stran, vyjmeme. Do výpeku dáme oloupaná, drobně nakrájená jablka, cibuli a rajčatový protlak. Promícháme a krátce podusíme. Směs navršíme na kotlety.
Příloha: rýže nebo brambory
|