Popis:
Vynikající sypké koření, používané při grilování, pečení, nezbytné při přípravě grilovaných kuřecích křidélek a mas.
Recept na směs na kuřecí křidélka: 7 lžic strouhanky, 1 lžíce vegety, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce kmínu drceného, 1 lžíce original tandoori masala, 1 lžíce hořčičné semínko celé. Smíchat, obalit, péct nebo grilovat.
Složení: koriandr, pískavice, sůl, skořice, kmín pepř, cibule, zázvor, hřebíček, česnek, bobkový list, muškátový ořech, celer, citronový olej, kyselina citronová, barviva E124 a E 102. Země původu Indie.
Tandoori masala je směs koření, jejíž obliba stále roste. V našich končinách dříve neznámá směs, kterou znali pouze lidé s možnostmi cestovat. V současnosti její popularita stoupá především díky televizi. Představme si nyní stručně původ a historii tohoto koření.
Tandoori masala představuje speciální mix koření používaný pro přípravu pokrmů v okrouhlých hliněných pecích charakteristických především pro pákistánskou, indickou a afghánskou kuchyni. Přesné složení směsi se může region od regionu lišit, nicméně nejčastěji obsahuje česnek, zázvor, cumin - římský kmín a kajenský pepř. Nejčastěji se směs připravuje tlučením v moždíři.
Nejčastěji se masala používá na kuře v kombinaci s bílým jogurtem - známé pod názvem Chicken masala. Takto připravené kuře se pozvolna peče v již zmiňované hliněné peci. Hotový pokrm má narůžovělou barvu a delikátní chuť. Kromě této úpravy se masala používá na kuře v mnoha dalších variantách. Kromě kuřete může být použito pochopitelně také u jiných mas. Nejčastěji to bývají ryby.
|