Popis:
Použití :
K nakládání hub, zeleniny, k přípravě některých omáček, k marinování ryb.
V potravinářství se semena využívají jako pochutina k výrobě hořčice. Používají se tři základní druhy hořčice. Bílá hořčice, zpracovateli také nazývaná žlutá, je jemnější a méně palčivá, vyrábějí se z ní chuťově méně výrazné typy, mezi něž patří naše hořčice plnotučná. Semena hořčice černé mají ostřejší až štiplavou chuť a používají se k výrobě kremžské hořčice. Nejostřejší je hořčice sareptská, ze které se vyrábějí ostře pálivé hořčice francouzského typu, známé také pod názvem dijonská, orientální hořčice a ve směsi s bílou hořčicí i hořčice kremžská. Celá semena se používají při konzervaci zeleniny, hub, ryb. Mletá semena se někdy používají do směsí pro kořeněná vína. Lístky mladých rostlin se mohou využívat jako zelenina do salátů.
|