Popis:
Další užití do gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. V hodné k rybám a darům moře.
Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořkne.
Vynikající lahůdková paprika intenzivní červené barvy s výraznou vůní a chutí vypěstovaná v známé jižní oblasti Kolocza.ASTA 180.
Paprika pochází z jižního konce Mexika, odtud ji Španělé přivezli do Španělska a Maroka, později jsi našla cestu do Maďarska. V Maďarsku se první zmínka o tureckých paprikách objevila v roce 1604. O 100 let později se píše o paprice už jako o koření. V 19.století ji začali považovat za vhodnou pro náročné žaludky labužníků.
Paprika (Capsicum) , je koření které se používá i do směsí, např. kari, ostrost směsí závisí na přítomnosti pálivých paprik (a pepře), barevnost je rovněž dílem papriky. Směsí koření, ve které je velký podíl papriky pálivé je koření Blízkého východu baharat, nebo severoafrická směs berbera. Používá se do pikantních mexických a jiných omáček. Z extra pálivých paprik se vyrábí i tabasco.
Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. V hodná k rybám a darům moře.
|