Popis:
Dobromysl obecná (Origanum vulgare L.) Toto koření je nepostradatelné v italské kuchyni, přidává se do omáček, do bylinných olejů a octů, salátů, k úpravě ryb, telecího, skopového masa, vaječných, houbových jídel a pizzy. Koření je výborné v kombinaci s rajčaty a česnekem.Oblíbené je v Mexiku do chilli con carne.
Čaj z dobromysli slouží při onemocnění dýchacích cest jako kloktadlo, vhodný na uklidnění organismu, a při poruchách trávení.
Recept: Brambory s oregánem - Brambory nakrájíme na půlměsíčky a necháme hodinu odstát ve vodě. Pak je osušíme a vložíme do nádoby, kde je polijeme citrónovou šťávou a promícháme. Brambory rozložíme na pekáč, zalijeme máslem, osolíme, opepříme, přidáme rozdrcený česnek a posypeme oregánem. Po podlití vodou je pečeme hodinu při 180 °C. Pokud je třeba, trochu je podlijeme i během pečení. Podáváme jako přílohu, nebo i samostatně.
U nás nabízíme vždy čerstvé koření a kořenící směsi,nejlevnější koření a kořenící směsi,rychlé dodání.Všechno koření a kořenící směsi pro gastro účely ( restaurace , jídelny , řezníky a jiné zpracovatele...) nabalíme v požadovaném množství dle objednávek.
|