Popis:
Chilli se hojně využívá v celé Asii, Africe a v jihozápadní Americe. Chilli dodá pokrmu výraznou, ostře pikantní chuť. Díky obsahu přírodního alkaloidu capsaicin má chilli zejména v tropických oblastech také nezanedbatelný dezinfekční význam. Malé papričky označované obecně chilli pocházejí ze Střední a Jižní Ameriky a z ostrovů v Karibském moři.
Chilli Bird's Eye jsou malé (1-3cm), velmi ostré papričky (100.000-225.000SHU). Do pokrmu se přidávají celé, nechají se povařit a opět se vyjmou. Na 4porce doporučujeme max.2ks těchto papriček. S chilli doporučujeme pracovat opatrně. Při nadměrném použití zejména ostřejších variant chilli může dojít až ke znehodnocení pokrmu, neboť bude veškerá jeho chuť potlačena a zůstane jen nesnesitelně pálivý a pro běžného strávníka nepoživatelný pokrm. Chuť chilli má obrovský rozsah, od mírné a štiplavé, až po neuvěřitelně pálivou. Pálivost chilli se určuje na Scovillově stupnici v jednotkách SHU (Scoville Heat Unit). Rozsah této stupnice je od 0 (nepálivá paprika) až po 16.000.000 (čistý capsaicin).
U nás nabízíme vždy čerstvé koření a kořenící směsi,nejlevnější koření a kořenící směsi,rychlé dodání.Všechno koření a kořenící směsi pro gastro účely ( restaurace , jídelny , řezníky a jiné zpracovatele...) nabalíme v požadovaném množství dle objednávek.
|