Popis:
Dehydratovaný výrobek z rýžové mouky - průměr papíru 22 cm. Papír se používá se k přípravě závitků - specialit asijské kuchyně. Je vhodný pro bezlepkovou dietu a přispívá ke zdravému způsobu života.
250 g bílé zelí,20 ks rýžový papír,2 ks mrkev,3 lžíce sójová omáčka(doporučuji i ústřicovou omáčku),250 g mleté míchané maso,100 g rýže.
Rýži uvaříme doměkka, necháme vychladnout a odebereme potřebné množství. Mrkev a zelí očistíme a nastrouháme.
Směs mletého masa smícháme s rýží, mrkví a ochutíme ochucené solí, pepřem a sójovou omáčkou. Směs klademe na vlhký rýžový papír a úhledně balíme do malých rolek. Jarní závitky v rýžovém papíru smažíme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Poměr masa a zeleniny můžeme libovolně měnit, popř. přidávat i jinou.
Jarní závitky v rýžovém papíru osušíme a ihned podáváme
|