Popis:
Černé sušené houby jsou v Asii velmi oblíbené pro svou pevnost a typické intenzivní houbové aroma. Hlavičky hub jsou pevné a obvykle se nerozpadávají. Můžete je připravit na jakýkoliv způsob.
Tip na vaření pro 2-4 osoby: 1 balení černých hřibů (30g), 1 konzerva bambusových výhonků, 3 polévkové lžíce sójové omáčky Healthy Boy, 2 polévkové lžíce oleje, 1 čajová lžička cukru, 4 polévkové lžíce z hřibů vymačkané vody, 1 čajová lžička kukuřičného škrobu smíchaného se dvěmi čajovými lžičkami vody, 1 čajová lžička sezamového oleje Oh Aik Guan.
1. rozpálíme olej
2. hřiby a bambusové výhonky smažíme za stálého míchání přibližně 1 minutu.
3. přidáme sójovou omáčku a cukr, pořádně zamícháme
4. přidáme šťávu z vymačkaných hřibů a přivedeme do varu přibližně na 2 minuty
5. přidáme sezamový olej a ihned podáváme
Koření Mikeš
|