Popis:
Tyto "kudrnaté" nudle z pšeničné mouky se vyrábí z pšeničné mouky a soli. Jsou charakteristické sytě žlutou barvou. Používají se jako přílohy k asijským pokrmům, vaří se krátce a lze je i smažit.
složení: pšeničná mouka, sůl
hmotnost: 500 g
použití: vložit nudle na 2 min. do vroucí vody a pak vyndáme a necháme okapat
Připravte si:
Čínské nudle (nejlépe značku VIMIXA), jarní cibulku, pórek, mrkev, zelí, sojovou omáčku, kuřecí prsíčka, koření podle chuti (grilovací, čínské…), olej, solamil, voda.
Postup přípravy:
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky a zprudka orestujeme. Přidáme koření a zalijeme sojovou omáčkou, přiklopíme a necháme dusit. Nakrájenou jarní cibulku a pórek přidáme k masu a znova přiklopíme. Na drobno nakrájenou mrkev a zelí (nejlépe na nudličky) přidáváme jako poslední, aby se nestihli provařit a zůstali ještě trochu tvrdé. Nakonec přidáme půl hrnku vody se solamilem na vytvoření sosu. Nudle si uvaříme jen trochu osolené a scezené je přimícháme do směsi. Pořádně promícháme a necháme trochu opéct.
|